Εκπαίδευση

Αιματολογία

η μόνη ειδικότητα που είναι ταυτόχρονα κλινική και εργαστηριακή, διαγνωστική και θεραπευτική, αυτόνομη και συνεργατική

Η Αιματολογία είναι ένας ιδιαίτερος κλάδος της Ιατρικής Επιστήμης με κύριο αντικείμενο έρευνας και μελέτης την αιτιολογία, τη διάγνωση και θεραπεία  αιματολογικών διαταραχών, νεοπλασματικών και μη.  Η ειδικότητα της Αιματολογίας αποτελεί επίσης πρότυπο ειδικότητας που είναι άμεσα συνυφασμένη με τη μεταφραστική έρευνα. Σήμερα, με τη βοήθεια της χρήσης  μοριακών τεχνικών επιτυγχάνεται συχνά όχι μόνο η ακριβής διάγνωση αλλά και ο καθορισμός της πρόγνωσης που καθοδηγούν την εξατομικευμένη θεραπεία.

Στη χώρα μας διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο περίπου 1.400 νέες περιπτώσεις λευχαιμίας και 2.000 περίπου περιπτώσεις λεμφωμάτων. Τα νοσήματα αυτά ταξινομούνται σε πολλές υποκατηγορίες, και διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την κλινική πορεία, καθώς και τη θεραπευτική προσέγγιση.

Tα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί και εξακολουθεί να εξελίσσεται ιδιαίτερα σημαντική πρόοδος στην κατανόηση της βιολογίας και των υποκείμενων μοριακών και κυτταρογενετικών διαταραχών που συνοδεύουν τις αιματολογικές νεοπλασίες. Καταβάλλεται επίσης μεγάλη προσπάθεια ώστε τα αποτελέσματα της βασικής έρευνας να περνούν από το εργαστήριο στην κλινική πράξη, το ταχύτερο δυνατόν αλλά και τεκμηριωμένα με σκοπό το πραγματικό όφελος των ασθενών. Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να θεραπεύουμε σημαντικό αριθμό αιματολογικών ασθενών, κυρίως νεαρότερων ηλικιών με σημαντική αύξηση της επιβίωσης τους.

Η αιματολογικη κλινικη προσφερει

Εκπαίδευση στην Αιματολογία

7 θέσεις ειδικευομένων για 4ετή εκπαίδευση στην Αιματολογία  με πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Εκπαίδευση φοιτητών 2ου, 4ου, 5ου, 6ου έτους Ιατρικής

Εκπαίδευση στα πλαίσια των ΜΠΣ Ιατρική Χημεία, Βασικές Ιατρικές Βιοεπιστήμες, Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία

Εξωτερικά Ιατρεία

elGreek